Hej, jeg hedder Line Jensen 👋

Jeg er uddannet grafisk designer, men bedst kendt fra mine dagbogstegninger på instagram om hverdagslivet med mand og børn.

Jeg har udgivet flere bøger, senest billedbogen om Tove Ditlevsens barndom, Tove, en lille digter, og har samarbejdet med organisationer som Unicef, Dansk Flygtningehjælp,  Mødrehjælpen og Red Barnet, som jeg for nylig er blevet ambassadør for.

Omdrejningspunktet for mit arbejde er det nære, det genkendelige. Livet i familien, de kampe og dramaer, der udspiller sig mellem mennesker, der kender hinanden (for) godt.

Sprækkerne mellem de mennesker, vi ønsker at være, og de mennesker, vi rent faktisk er.

Hver dag starter det forfra

Jeg begyndte at tegne min hverdag på instagram i 2016, mens jeg var på barselsorlov med mit tredje barn.

Min mand, Kjeldsen, der er musiker, var væk fire dage om ugen, og jeg var alene med en trettenårig, en toårig, og et spædbarn på fire uger, da jeg vågnede en morgen og ikke kunne støtte på foden.

Det næste halve år boede jeg i sofaen med babyen, bleer, en madpakke, jeg smurte om morgenen, og min skitsebog. Når jeg skulle tisse, måtte jeg kravle gennem stuen.

Heldigvis havde vi en vidunderlig dagplejemor, der hentede den toårige ved hoveddøren hver morgen, da jeg ikke kunne gå de tyve meter hen til hendes havelåge.

Det var i denne periode, at mine tegninger begyndte at tage form af stemningsbilleder og dagbogsnotater, og også her, at jeg begyndte at høre fra fremmede kvinder, der skrev, at de også lå hjemme i sofaen med en baby på maven og en ensom følelse af, at alle de andre kunne finde ud af det – læs mere om tilblivelsen af de første tegninger her.

Jeg kan huske at Kjeldsen på et tidspunkt spurgte mig: Er det virkelig sådan der du ser vores liv? Er det virkelig så sørgeligt?!

Og sandheden var … både nej . Og ja.

For det er rigtigt, at jeg ikke tegnede så mange af de gode øjeblikke, vi også havde mange af. Men det er også rigtigt, at der bag mine tegninger lå en klaustrofobi og fortvivlelse så stor, at han aldrig ville kunne forstå den.

Du kan læse mere her.De tegninger jeg tegnede (mange af dem kan du stadig finde under #dagbogfrabarselshulen) blev til min første bog Hver dag starter det forfra, der vandt Pingprisen for bedste debut i 2018.

Jeg finansierede første oplag ved en crowdfundingkampagne, hvor 120 af mine følgere (og ok, måske også min mor) købte bogen på forhånd. Der kom en fragtmand med 900 bøger på en palle, og så gik jeg i gang med at cykle rundt til samtlige boghandlere i København for at høre om de ville have den i kommission.

Det store regnestykke

I 2019 udgav jeg efterfølgeren, Det store regnestykke, stadig med daglige tegninger fra min Instagramprofil.

Den fortsætter hvor ‘Hver dag starter det forfra’ slap: barselsorloven er slut, hovedpersonen er ivrig efter at komme i gang med sit liv og sin karriere igen, men hvor skal man starte, når børnene hele tiden er syge og budgetkontoen skriger, og man måske hellere ville være kunstner og hvem tror man egentlig man er!

Tegningerne til bogen tegnede jeg i løbet af det år, min første bog udkom, og jeg blev interviewet til avisen for første gang, men også hvor min ældste datters far pludseligt døde af en overdosis.

Bogen handler om at holde balancen i hverdagen og i livet og ingen af delene lykkes rigtig, men måske er det sådan det er.

Tove, en lille digter

Med billedbogen ‘Tove, en lille digter’, der udkom i oktober 2020, fortæller jeg for første gang en historie, der ikke er min egen.

Her formidler jeg i tekst og billeder barndomserindringerne fra en af vores største digtere.

Tove Ditlevsens egen erindringsroman ‘Barndom’ fra 1967 ligger til grund for historien, men mine tegninger er fri fortolkning.

Andre projekter

Jeg har siden tegnet for Politiken, Sex og samfund med flere.

I juli 2020 blev jeg af Statens Museum for kunst inviteret til at fortolke en af Den kongelige afstøbningssamlings skulpturer. Det kom der en tegneserie om billedkunstneren Anne Marie Carl-Nielsen ud af.

Du kan finde den på instagram under#mariestyphon eller se mere på videoen her.