Kategorier
Ikke-kategoriseret

Line Jensen tegner en følelse af, at du er ok / Femina

Tegner Line Jensen byggede en fanskare op på venstrehåndstegninger af en sønderskudt barselstilværelse. Nu går det godt. Rigtig godt faktisk. Men det er svært at bo i en succeshistorie, når man ikke altid tror på den. Eller på sig selv. Line Jensen øver sig i at sige: ”Det er okay, jeg må godt bare være her.”
“Er du fuldstændig idiot?”
Sådan tænkte Line Jensen, da det gik op for hende, at hendes mand troede, at det at være på barsel var alle kvinders store drøm.
– Det var sindssygt provokerende. Og heartbreaking, for hvad betyder det, hvad alle andre kvinder vil, du skal da tænke på, hvordan jeg har det, siger hun.
Hun var på barsel med sit tredje barn, og det meste af tiden var hun alene med en baby, en toårig og en teenager. Det føltes som ren overlevelse. Og det forstod hendes mand ikke.
– Pludselig følte jeg, at vi var på hver vores hold. Men det er langsomt gået op for mig, er at han jo bare er udtryk for hele verden. Han har jo levet i den kultur, hvor moren i filmen er hende, der kommer ind og har bagt boller og altid er klar til at trøste, når man har slået sig. Det er jo den måde, moren bliver skildret hele tiden, altid hende, der kan klare alt.
Gu’ vil jeg røv
Line Jensen taler, som hun tegner. Umiddelbart og bramfrit, kærligt og spiddende.
Line Jensen er tegner, forfatter og i et tidligere liv grafisk designer. Hun blev kendt for at tegne moderskab og barsel fra sin absolut mindst glamourøse side.
Først på sin Instagram linejensen_illu og så i bogen ”Hver dag starter det forfra”. Siden kom bogen ”Det store regnestykke”, og i efteråret udgav hun bogen ”Tove – en lille digter”, som handler om Tove Ditlevsens barndom fortalt for børn.

Related post

februar 27, 2022
Hemmeligheder / DR

Hemmeligheder / DR Line Jensen illustrerer alle aspekter af sit liv – også de mindre kønne, men én situation er hun for skamfuld over til at få ned på papir. Hun deler den hemmelighed, og taler sammen med Sanne Cigale Benmouyal med lytterne om det, de skammer sig over: En mand har svært ved at […]

februar 24, 2022
Hverdagens klimahelte / podcast

Hverdagens klimahelte — podcast af Lene Outzen Foghsgaard Samtalen om klimaet er ømskindet, men her forsøger jeg at sætte ord på. Lene Outzen Foghsgaard, journalist i virksomheden Det ender grønt,  skriver og podcaster om mennesker i den grønne omstilling i podcast-serien Hverdagens klimahelte. Find og lyt der, hvor du lytter til podcasts. Link til Spotify […]

februar 22, 2022
Du kender typen / DR

Vis mig din bankkonto, og jeg skal sige dig hvem du er! I denne podcast viser jeg Anne Glad min bankkonto og min kalender – temmelig grænseoverskridende! Præmissen er, at Anne Glad har besøg af en kendt dansker, der tidligere har været hovedperson i Kender du typen. Sammen kigges der nærmere på, hvilke holdninger og værdier, […]