Omtaler af min bog ‘Det store regnestykke’

Omtaler af min bog ‘Det store regnestykke’, som udkom d. 23. maj 2019

Lille interview i Bogmagasinet fra maj 2019 (klik på billedet for at læse, s.4)

omtaler af hver dag starter det forfra

Her er min scrapbog med alle omtaler af min første bog ‘Hver dag starter det forfra’ samlet på ét sted.

Skærmbillede 2019-04-06 kl. 20.32.16.png

familiepsykolog heidi agerkvist anmelder

Hver dag starter det forfra

“Jeg elsker når nogen på en helt simpel og underspillet måde, kan pinpointe det helt centrale og gerne komiske/paradoksale/tragiske/rørende i en situation. Og det skal jeg denondehylme lige love for, at Line kan.” Læs anmeldelsen her.

 
Jeg blev interviewet af Eva Brinch, der var sød og interesseret!

Jeg blev interviewet af Eva Brinch, der var sød og interesseret!

TV Møn

Jeg blev interviewet af TV Møn i forbindelse med min udstilling i Hårbøllehuset i marts 2019. Udstillingen bestod af originaltegninger fra ‘Hver dag starter det forfra’ og derfor kom vi til at snakke en masse om den tid, hvor tegningerne blev til og jeg begyndte at leve for at tegne … Se interviewet her.

 
foto: Peter Hove

foto: Peter Hove

Line Kjeldsen Jensen bliver kultdyrket for at vise sine skrigende unger og hængepatter frem

Portræt i Politiken, december 2018

 

Pingprisen 2018 – Bedste danske debut!

Pingprisen er en årlig prisuddeling, der hylder tegneserier og tegning i alle dens former. Jeg er VILDT beæret over at have modtaget deres debutantpris for Hver dag starter det forfra. Vildt!

Pingprisen er en årlig prisuddeling, der hylder tegneserier og tegning i alle dens former. Jeg er VILDT beæret over at have modtaget deres debutantpris for Hver dag starter det forfra. Vildt!

“Hver dag starter det forfra” af Line Kjeldsen Jensen (Juryens begrundelse):
Hvad gør man, når man står alene med to skrigende børn, dag efter dag, nat efter nat, mens brysterne bliver længere og længere og poserne under øjnene efterhånden ligner dræbersnegle?
Strategierne er mange, men Line Kjeldsen Jensen har valgt at bruge tegningen som livlinje, og det gør hun fremragende.
Line Kjeldsen Jensen får vendt de åbenlyse faldgruber inden for den autofiktive genre til en feministisk kærlighedserklæring til både børn og mand: Med tegningernes naivisme, præcise skrøbelighed og store humor rammer hun plet og tager magten tilbage. Der er tale om næsten ikoniske situationsbilleder af livet i småbørnsfamilien. Stort tillykke!

Læs mere her.

 
Skærmbillede 2018-01-30 kl. 11.38.18.png

Julekalenderanbefaling Nr 9

Jensens hverdag er, som de flestes, mere rullepølsemad end rockmusik, og både Trump, miljøproblemer og andre samfundsproblemer er helt virkelighedstro fraværende – som de bør. Jensen rammer hovedet på sømmet, når hun beskriver barselsboblen, hvor verden udenfor aldrig rigtig trænger ind. Hun fanger hvor stride børn er, de små sataner, de sover aldrig når man har brug for det, de skider alle steder og ens identiet forsvinder i rumlen fra en centrifugerende vaskemaskine. Men midt i det hele skinner solen alligevel, fra ansigtet hos det barn man selv har lavet. Netop de meget modsatrettede følelser fanger Jensen uden de store armbevægelser, i sine udtryksfulde blyantstegninger. Læs mere

her.

 
Weekendavisen 24. maj 2017

Weekendavisen 24. maj 2017

 
 
selvportræt_politiken1.jpeg

politiken bøger 21. maj 2017: Jeg tror, jeg lider af en form for ærlighedstourettes

Hvad gør man, når man er på barsel med et spædbarn og er lænket til sofaen med en ’lortefod’, der ikke virker. Og desuden har en toårig, en teenagedatter og musikermand på turné? Man tegner!

http://politiken.dk/kultur/boger/art5954257/Jeg-tror-jeg-lider-af-en-form-for-%C3%A6rlighedstourettes

 
 
 
 
tegning16_31_.jpg

Politiken, anmeldelse: Antiæstetikken hersker hos de unge tegnekvinder

Line Kjeldsen Jensen har alt for travlt med at overleve til at have tid til at vrænge på næsen ad sig selv og sine omgivelser. Kender man en børnemor eller -far derude, som en gang imellem ser lidt træt ud i betrækket, kan de have godt af at spejle sig lidt i Line Kjeldsen Jensens hverdag. Så kan de både føle sig lidt ovenpå og få et godt grin. For når man har småbørn, bor man uanset adressen altid lidt i et kaotisk kolonihavehus.

http://politiken.dk/kultur/boger/art5954275/Antiæstetikken-hersker-hos-de-unge-tegnekvinder

 

Børn i Byen, anmeldelse: rammer 110% plet nede i maven

Lattermusklerne bliver virkelig sendt på overarbejde i mødet med Line Kjeldsen Jensens bog ’Hver dag starter det forfra’. Alle, der har været på barsel og kan huske, hvordan den ene dag tog den anden i tågerne af bleer, amning, udmattelse, længsel og følelsen af identitetstab, vil med garanti kunne genkende sig selv i Line Kjeldsen Jensens formidable tegninger.

http://bornibyen.dk/koebenhavn/articles/boganmeldelse-hver-dag-starter-det-forfra

 
skal-jeg-op.jpg

magasinet udbrud, anmeldelse: Sandhedens streg om det hellige moderskab

Er det altid så perfekt, som det ser ud inde bag overfladen, hos de lækre instamoms på barsel, der poster lækre instababyer og flade maver med bløde flødefiltre? Hos Line Kjeldsen Jensen er det i hvert fald ikke. Hun har nu samlet sine barselsillustrationer og bedrevet en herlig, ærlig og ikke mindst humoristisk grafisk bog om sin kaotiske tid på barsel, hvor det hver dag starter forfra.

http://www.magasinetudbrud.dk/2017/05/26/en-vaske-aegte-instamom-og-sandheden-om-det-hellige-moderskab/

 
abl170523LineKjeldsenJensen1247.jpg

amagerbladet, artikel: Nødvendig ilt til ammehjernen

Graphic Novel. På barselsorlov med barn nummer tre lagde grafisk designer Line Kjeldsen Jensen hverdagstegninger på Instagram, der spidder både hverdagssituationer og forældrerollen. Publikum anerkendte længe før hende selv, hvor præcist hun ramte også mange andres liv. Tegningerne kan nu opleves i bogen ‘Hver dag starter det forfra’.

https://www.amagerbladet.dk/ny-bog-noedvendig-ilt-til-ammehjernen/

 
Forside_Hver+dag+starter+det+forfrfa.jpg

the jules rules, anmeldelse: ærlig og rå, men også varm og fuld af glimt i øjet

Og så siger de folk er perfekte på de sociale medier. Nå, men der vil jeg svare – så følger du de forkerte mennesker, og det skal du holde op med (...) I stedet kunne du følge Line

http://thejulesrules.dk/hver-dag-starter-det-forfra-af-line-kjeldsen-jensen/

 
3220008_606_0_0_0_4480_6720_2.jpg

århus stifttidende, artikel: Scener fra ømme og uperfekte hverdage

Forældreskab, bitterhed og kærlighed er nogle af nøgleordene i Line Kjeldsen Jensens tegninger fra tiden som barselsramt mor. De ovenud ærlige illustrationer, der har hittet på Instagram, danner grundlag for bogen "Hver Dag Starter Det Forfra".

http://www.fyens.dk/Danmark-Kultur/Scener-fra-oemme-og-uperfekte-hverdage/artikel/3147144

 

Nummer 9, anmeldelse: En anden slags superheltehistorie

Jensen har gjort, som så mange før hende: Hun har tegnet og skrevet sig igennem den elendighed, det er at være på barsel. Ja, elendighed. For som det så tydeligt fremgår i ’Hver dag starter det forfra’ består elendigheden i, at man elsker sine børn så ustyrlig højt, at der intet andet er at gøre, end at stå barslerne igennem med det formål, at alle børn lever, når man kommer ud på den anden side. I hvilken grad man selv gør det, er så sekundært.

http://nummer9.dk/anmeldelser/en-anden-slags-superheltehistorie/

 

Line Kjeldsen Jensen tegnede sig gennem sin barselskrise

https://www.dr.dk/tv/se/aftenshowet/aftenshowet-tv/aftenshowet-2017-07-31#!/